2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Teli van judossal a város

Antal Tibor | 2017. Augusztus 11. 08:55:41 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

11 ország 550 sportolója vesz részt a XXI. Nyári Bajai Judo Edzőtáboron, mely ezen a héten hétfőtől péntekig tart az MNÁMK Sportcsarnokában. A reggeli program mindenki számára erőnléti edzéssel kezdődik a Sugovica – parton, melyet egyesületileg valósítanak meg, majd délelőtt és délután is van egy edzőtermi foglalkozás.

 

Irány a strand

 

Mint Andrási Barnától, a Mogyi Bajai Judo Club edzőjétől megtudhattuk, a legnagyobb kuriózum, hogy első alkalommal Dél – Afrikából a pretóriai egyetemről is érkeztek versenyzők, akik a kellemest ötvözik a hasznossal, hiszen az ottani télből jöttek a nyárba. Mellettük a két orosz csapatot is ki lehet emelni, akik személyes kapcsolatok mentén kerültek ide. Kicsit konkrétabban fogalmazva Andrási Márton 3 éve a spliti Adria kupán legyőzött egy orosz fiút, akivel aztán facebook ismerősök lettek, és így alakult ki a kontaktus.

 

 

A sportolók egyébként Baja idegenforgalmának is jócskán lökést adtak. Három kollégiumot teljesen megtöltenek, és persze vannak olyanok is akik panzióban szálltak meg. Ez mellett helyi pizzériákban is találkoztunk velük, és rendszeresen járnak a Sugovicára.

 

Jobb nem kötekedni a héten az ismeretlen vendégekkel

 

De nem csak fürödtek, hanem fakultatív programként ismét sárkányhajóztak is a cselgáncsosok, úgyhogy alakul a rokonsportági kapcsolat. Ez mellett ki kell emeljük, hogy szerdán katonai bemutató is volt az edzőtáborban. A különleges egység a végén megpróbálta  azt kivitelezni, hogy egy tömegen keresztül hogy lehet kimenteni egy lányt, de a cselgáncsosok között ez nem igazán sikerült, így a vészkijáraton távoztak vele. A bemutató ettől függetlenül nagy sikert aratott.

 

Két edzés között

 

A judo táborral kapcsolatban meg kell említenünk azt is, hogy a sportcsarnok karzatán a bajai judo 50 éves fennállása alkalmából kiállítás látható.

 

 

 

Serdülő bajnokok 1985

 

Keresd a képen Bartos Nándort

 

Az edzőtáborban bajai szempontból egyébként nem teljes létszámú a csapat, hiszen Radics Attila edző a tatai edzőtáborban Szigetvári Mercédesszel a szeptemberi budapesti világbajnokságra, Knetig Emőkével pedig az augusztus végi Universiade-ra készül, mely Tajpejben lesz. Munkájukat segíti Köller Milán, Végvári Martin és Vida Gergő.


hozzászólok