2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Szigetvári Mercédesz legyőzte az olimpiai bajnokot!

Antal Tibor | 2017. Április 23. 09:19:03 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Jól kezdte a Varsóban megrenezett felnőtt Európa bajnokságot a Mogyi Bajai Judó Club 18 versenyzője Szigetvári Mercédesz. A +78 kg-os súlycsoportban ugyanis két vazaarival legyőzte a franciák olimpiai bajnokát Emilie Andeolt.

 

 

“A győzelmem után csak annyi járt a fejemben, hogy ezt nem hiszem el. Érdekes volt, hogy nem éreztem erősebbnek nálam, talán nem volt jó formában, de az is lehet, hogy nekem megy jobban, mint hiszem” – mondta az MTI-nek a 18 éves versenyző.

A második mérkőzésén a bajai dzsúdós egy percig tartotta magát az egy fejjel magasabb ukrán Jelizaveta Kalanyina ellen, mígnem a tavalyi budapesti GP-n ötödik ellenfél leszorítással győzött.  A Mogyi Bajai JC büszkesége kifejtette, hogy a második meccsére már úgy állt ki, hogy nincs vesztenivalója.
    “Az ukrán lánytól kikaptam a tavalyi U23-as Eb-n, és sajnos most is megvert, ezt én rontottam el. A vigaszágon egy bosnyák lány lesz az ellenfelem, ott csak egy jó meccset várok, én már így is boldogan megyek haza” – tette hozzá.

 

Mercédesz a  vigaszágon sajnos egy leszorítással szintén kikapott a bosnyák Larisa Cerictől, így a hetedik helyen végzett

 

Eredmények:

http://www.ippon.org/eju_sen2017.php

 


hozzászólok