2024. 19. Emma

Sport

Szépen csillogó ezüst

Nagy Előd | 2017. Június 25. 21:19:31 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A héten rendezték Debrecenben a jubileumi összevont Diákolimpia Országos Döntőjét. A Bajai III. Béla Gimnázium negyedik korcsoportos fiú kosárlabda csapata is részt vett a jeles megmérettetésen.

 

 

Az első találkozón a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolát vertük 74:60-ra, a másodikon a Dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpontot 76:65-re. A csoportelsőségről döntő harmadik csoportmeccset a Szombathelyi ELTE Bolyai János Gyakorló Iskolájával vívtuk. Drámai végjátékban, az utolsó másodpercben szerzett kosárral nyertünk 82:80-ra.

 

 

 

Ezzel a találattal a kipontozódásoktól erősen megtizedelt csapatunk nem csak a reménytelennek tűnő hosszabbítást kerülte el, hanem a keresztjáték során a B csoport másodikhelyezettjével, a gyengébb játékerőt képviselő Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium csapatával játszhatott a döntőbe jutásért. A papírforma beigazolódott, a harmadik negyed elején kialakult a 40 pontos különbség, leléptetéssel győztünk (64:24). A döntőben PTE Gimnáziumával játszottunk. A jelentős magassági és fizikai fölényben lévő pécsi alakulat ellen nagyot küzdöttek a fiúk, de sajnos 68:79-re alul maradtunk.

Egyébként a győztes csapatban is volt egy bajai Hiezl Bálint személyében.

 

 

Felső sor: Cservék Csaba edző, Galacz István, Berta Máté, Weidinger Áron, Bene Tamás, Szamosvári Márk, Bor Sándor, Nagy Előd testnevelő tanár

Alsó sor: Weiner Martin, Várhelyi Balázs, Matolcsi Hunor, Béres Vince, Szatmári Szabolcs, Pálmai Flórián.

 

Bajáról Bene Tamást és Bor Sándort beválasztották az All-Star csapatba is.

 

 

 

 Bor Sándor és Bene Tamás

 

Gratulálunk!

 

 

 


hozzászólok