2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Súlyos balesetet szenvedett Pfeil Zoltán!

Antal Tibor | 2017. Július 18. 16:26:33 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Pfeil Zoltán Fotó: Nívó Powerboat Racing Team facebook oldala

 

“Sajnos nem kaptunk túl jó híreket a San Nazzaróban, Olaszországban megrendezett motorcsónak O-350-es Európa-bajnokságról, melyen a bajai Pfeil Zoltán is rajthoz állt.

Zoli a 9 fős mezőnyben az első futamban 2. lett.
  Vasárnap a második futam elején viszont súlyos baleset történt: a nem túl jól sikerült rajt utáni egyenesben Zoli meg akarta előzni Bédy Tündét, hogy az ideális, rövidebb ívre tudjon kerülni az első fordítóig. A rendelkezésre álló videofelvétel alapján úgy látszik, hogy eközben Zoli hajója túl közel került az előzött hajó oldalához, és a szerencsétlenül összeadódó erők – a levegőpaplan és a hullámzó-spriccelő és víz – hatására az ő hajója hatalmasat repült. Bár a felvételen az eset oldal-ütközésnek tűnik, ennek nyoma hajótesteken nem látszik. Az esés sajnos olyan szerencsétlenre sikerült, hogy az erős vízbe csapódáskor a mentőfelszerelés dacára Zoli mellkasa és combja is súlyosan megsérült. Mivel a bukósisak is leszakadt a fejéről, kész csoda, hogy nem lett komolyabb fejsérülése is!

 

Forrás:Jonathan Perciavalle


Pfeil Zoltán eszméleténél volt a baleset után; azonnal mentőautó szállította a cremonai kórházba, ahol combcsonttörést és mellkasi traumát állapítottak meg nála.” – írta Pfeil Zoltán csapata a Nívó Powerboat Racing Team facebook oldala

 

 A bukásáról videó is készült:

 

 

Információink szerint a mai nap komoly műtéten esett át a  350-es kategória korábbi világbajnoka, akivel azóta már beszéltek közeli ismerősei, akiktől megtudhattuk hogy jobban van. Innen is gyors gyógyulást kívánunk!


hozzászólok