2024. 25. Márk

Sport

Rácz Patrik magyar bajnok lett!

Gálos Tamás | 2017. Október 02. 09:35:17 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Szeptember 27-től 30-ig Nagykanizsán rendezték az év legrangosabb versenyét a serdülő korosztályú ökölvívó palántáknak.  Négy napon át izzott a ring, hiszen nem kis tét forgott kockán, a magyar bajnoki címért szálltak ringbe a srácok . Bajáról négy fő indult: Rácz Patrik 52 kg., Puskás Gergő 59 kg, Lovász Dávid 62 kg, Zarándó Péter 62 kg. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja sportolói komoly felkészülési szakaszon voltak túl, és már mutatkoztak a jelek Kiskunhalason ahol több nemzetközi bajnok lett. Jól felkészült, és vidám csapattal vágtunk hát útnak. Az első nap három versenyzőnk lépett szorítóba. Rácz Patrik egy debreceni fiúval Bernáth Benjaminnal került össze, akit már az első menetben feladásra kényszerített. Következő versenyzőnk Puskás Gergő, Zoltán Leventét búcsúztatta aki Szolnokról érkezett. Az első nap utolsó mérkőzője Zarándó Péter volt aki az első menetben döntő fölénnyel győzött Ignácz Bálint sajószentpéteri öklöző ellen.

 

 

Második nap az előző naphoz mérten reggel orvosi és mérlegelés után, délután háromkor kezdődtek a selejtezők. Itt aki nyert az már biztos bronzérem tulajdonosa lehetett. Rácz Patrik /52 kg / a Budapesti Vasas kiválóságát egyhangú pontozással verte. Lovász Dávid 62 kg., az első számú kiemelt Hutvágner Dániel szemben 2:1 szoros pontozással kikapott. Zarándó Péter szintén 62 kg, Mozsár Zsolt szolnoki versenyző ellen 3:2 pontozásos vereséget szenvedett.

 

Harmadik nap a szokásos orvosi, és mérlegelés után délután háromtól ismét izzott a ring. Két bajai fiú harcolt a döntőbe jutásért. Rácz Patrik kiváló technikailag és taktikailag jól felépített mérkőzésen búcsúztatta a Dávid SC versenyzőjét Tóth Noelt. Puskás Gergő sem adta alább, a gyöngyösi Ürmös Attilát kétszer is megszámolták, így Gergő is tovább jutott a fináléba. A döntő reggel kilenckor kezdődött. Kicsit álmosan ,de annál nagyobb reménnyel indultunk a végső viadalra. Rácz Patrik  a Budapesti Központi Sport Iskola tanítványát verte egy nagyon jó mérkőzésen, így a bajai sportoló magyar bajnoki címet nyert!

 

 

Puskás Gergő a fináléban sajnos vereséget szenvedett a pécsi Samu Ferenctől, aki jóval rutinosabb és válogatott versenyző. Végül is a négy bajai sportolóból lett egy Magyar bajnokunk, egy ezüst érmesünk, és két ötödik helyezettünk.

 

 

Két nap pihenő után ismét izzik a ring !! Ezúttal a lányoké a főszerep ! A büki női magyar bajnokságon Komjáti Kata, Szerletics Dézi. Moldovan Annabella, Komjáti Mariann, Konyhás Noémi, Fekete Bernadett  fog indulni bajai színekben.

 

Gálos Tamás edző

hozzászólok