2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Nadrágban birkóztak

Antal Tibor | 2017. Január 24. 11:17:25 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Borsos Bálint a mecsetben

 

Az Iráni Birkózó Szövetség meghívására, a vendéglátó költségén magyar birkózók vettek részt a 37. Tachti Kupa rendezvény sorozaton Mashad városában. A Szabó Tamás 70kg (KSC) ,Püspöki Patrik 80kg (Mogyi Bajai Birkózó Klub), Juhász Péter 100kg (KSC), Borsos Bálint +100kg (Mogyi Bajai Birkózó Klub) versenyző gárda, 3 iráni sportolóval kiegészítve alkotott egy csapatot.

 

 

A sorsolás után a 10 csapat közül az örmény, orosz, grúz és szerb válogatottal kerültek egy csoportba. Közülük a szerbeket sikerült legyőzni, amivel teljesítették a versenyzők az eléjük kitűzött célt a nagyon erős mezőnyben, és összességében a 7. helyen végeztek.

 

Borsos Bálint

 

Minden magyar könyvelhetett el győzelmet, de elsősorban a tapasztalatszerzésen volt a hangsúly, ugyanis versenyzőink a Pahlavani szakágban (nadrág birkózás) indultak.  A bajaiak közül Püspöki Patrik, és Borsos Bálint is egy győzelmet könyvelhetett el három vereség mellett.

 

A két bajai

 

 

– Nagyon jól éreztük magunkat. Jutott idő városnézésre is. Különösen a nagy mecset tetszett, ahová tolmácsunk és mindenesünk Ali csempészett be minket csecsen muszlimnak álcázva. Hatalmas volt, az előudvarokkal együtt több mint 1 kilométert kellett sétálni a katonákkal őrzött bejárattól. Belül pedig  maga volt a csoda, soha nem láttam még ilyen szépet. Márvány az egész, perzsa szőnyegekkel arannyal futtatva. Kis tükrök mindenhol, és egyesével van felragasztva. A mecset  két szintes, és akkora hogy egyszer el is tévedtünk– nyilatkozta Borsos Bálint a Sugóparti Híreknek.
 
A mecset belülről

 


hozzászólok