2024. 19. Emma

Sport

Műfüves pályát adtak át Csátalján

Antal Tibor | 2017. Május 06. 13:58:20 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

2017. május 6-ai dátum arany keretekkel fog bekerülni a csátaljai sporttörténetével foglalkozó könyvekbe, hiszen a mai nap ünnepélyes keretek között adták át az elkészült 20×40 méter méretű palánkkal  védőkerítéssel és labdafogó hálóval körülvett műfüves focipályát, amihez villanyvilágítás is tartozik, és egy egy térköves járdát is építettek hozzá. A pályát a nagy füves pálya mögé építették.

 

 A térköves járda

 

A beruházást MLSZ TAO-s pályázat keretében valósították meg 33 millió forintból, melyhez a 10% önrészt a csátaljai önkormányzat adta. A pályát Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóságának elnöke adta át, majd Kovács Antal, Csátalja polgármestere mondott rövid beszédet.

 

 

Ezt követően a focistáké lett a főszerep. Előbb a Híd SC utánpótlás csapatai játszottak egymás ellen, majd következett a  testvértelepülések öregfiúk csapatainak (Nagybaracska, Dávod, Alsószeli, Bethlenszentmiklós (Erdély), Bácsgyulafalva (Vajdaság), Alsószeli (Felvidék), Csátalja) mérkőzései.

 

 

Kiegészítőprogramként meg lehetett tekinteni a Vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred fegyverarzenálját, mely nagy sikert aratott a felnőtt férfiak és a gyerekek körében is.

 

 

Mint Király Sándortól, a Híd SC elnökétől megtudhattuk, azért is örülnek a pályának, mert az idén a Híd SC-hez Nagybaracska és Csátalja mellett Dávod is csatlakozott, és immár 107 igazolt labdarúgója van az egyesületnek. Dávod már rendelkezik hasonló méretű műfüves pályával, és hamarosan Nagybaracskára is szeretnének egyet építeni a focipálya és a Ferenc – csatorna hídjához vezető út közé. Az új  csátaljai pályát az igazolt labdarúgók mellett az öregfiúk is használhatják, és nagyon kedvező áron bérelni is lehet majd. Az egyesület hosszútávú terveiben egy műfüves nagypálya építése is szerepel, de erre most kevés az esély.

 

 

A délutáni programban még a határvédelemben résztvevő katonák és rendőrök mérkőzése szerepelt, majd utána előbb a Híd SC és a Nemesnádudvar ifjúsági-, majd felnőtt gárdái csaptak össze bajnoki mérkőzésen. Az ifiknél 3 – 0-ra a felnőtt csapatok meccsén 4 – 0-ra nyert a Nádudvar.

 

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1632771063429606

 

hozzászólok