2024. 25. Márk

Sport

Mesterhatossal mutatkozott be Nagy Előd Kecelen

Antal Tibor | 2017. Augusztus 07. 17:14:34 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a 2017/18-as labdarúgó szezon Bács-Kiskun megyében is a Magyar Kupa első fordulójával, melyben a megyei I. osztályú Kecel FC 12 – 1-re nyerni tudott a megyei III.osztály Déli csoportjában vitézkedő Kunfehértó ellen. A mérkőzés különösen jól sikerült a BLSE felnőtt csapatának megszűnése után Kecelre igazolt Nagy Elődnek, ugyanis egymaga 6 góllal vette ki részét a gárda sikeréből. A veterán gólvágó, aki tavaly 27 találattal “ezüstcipős” lett a megyei I. osztályban már a 3. percben betalált, majd az elkövetkező 70 percben még ezt 5-ször megismételte, így az is belefért, hogy a végén egy kis pihenőt kapjon.

 

Nagy Előd még bajai színekben

 

– Miután kiderült, hogy a BLSE nem indul a következő szezonban sok megkeresésem volt, de egészen július közepéig úgy gondoltam, hogy szögre fogom akasztani a csukát. Vata Zalán – akivel a Híd SC-nél egy rövid ideig együtt játszottam – viszont olyan kitartóan hivogatott, hogy végül sikerült rábeszélnie, hogy vállaljak el egy fél évet, aztán meglátjuk hogyan tovább. Ez mellett továbbra is edzősködöm a BLSE U-15-nél.- nyilatkozta Nagy Előd a Sugóparti Híreknek.

 

 

Magáról a meccsről annyit, hogy kupa mérkőzéseken soha sem szabad lebecsülni az alacsonyabb osztályú gárdákat sem, mert képesek meglepetést okozni. Viszont nagyon korán sikerült gólt szerezzünk, amit ugyan még egyszer kiegyenlítettek, de utána beindult a henger, és nyugodtan tudtunk focizni. Igaz történtek súlyos sportszerűtlenségek is, de nem olyan formában mint ahogy az olvasók gondolják. A kunfehértói pálya ugye közvetlenül a Tófürdő mellett van, így végig kellett néznünk, hogy míg mi a nagy melegben focizunk, mások lubickolnak a vízben, vagy éppen sört isznak.

 

 – Mik az elvárások Kecelen?

 

– Konkrét helyezésben megfogalmazott elvárás nincs, de szeretnének egy stabil középcsapatot építeni. Rajtam kívül  Gazsi János is ide igazolt Bajáról, így Herczeg Róbertel és Vata Zalánnal egy igazi rutinos tengelye lehet a gárdának.  A hétvégi első fordulóban hazai pályán a Lajosmizsét fogadjuk, és természetesen szeretnénk nyerni.

 

Gazsi János

 

További hír a volt bajai játékosokkal kapcsolatban, hogy Rácz Ferenc 53 percet kapott debütálásként Kalocsán, mely 3 – 1-re nyerni tudott a megyei II.osztályú Kelebia otthonában, míg Nébl Martin kétszer is betalált bácsalmási színekben a megyei III. osztályú Gara otthonába, csapata pedig 8 – 1-es győzelemmel lépett tovább. A szintén a PVSE-hez igazolt irányító középpályás Hernády Márk sérülés miatt nem lépett pályára.

 

Nébl Martin

 

Az első forduló eredményei: 

 

Bácsbokod – Jánoshalma 0-8

Gara – Bácsalmás 1-8

Kunfehértó – Kecel 1-12

Kelebia – Kalocsa 1-3

KLC-KTE SI – Harta 1-2

Pálmonostora – Kunszállás 1-3

Hírös-Ép – KHTK 2-6

Szabadszállás – Akasztó 2-1

Kiskőrös – Kecskeméti LC 0-5

Lajosmizse – Soltvadkert 2-4

Géderlak – Kiskunhalas 2-3

 

A sorsolás kedd délután lesz. Minden esetben az elsőként kihúzott csapat lesz a pályaválasztó, illetve mivel alacsonyabb osztályban szerepel, a Szabadszállás biztosan otthon fog játszani. A továbbjutás egy meccsen dől el, döntetlen esetén azonnal büntetők döntenek a 90 perc leteltével.

 

A második forduló mérkőzéseit augusztus 16-án (szerdán) rendezik.


hozzászólok