2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Megszületett az ítélet a kunbajai bírókergetés ügyében

Antal Tibor | 2017. November 04. 18:55:27 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság déli csoportjában október 8-án lejátszott Kunbaja – Kisszállás találkozó félbeszakadt, ugyanis a hazai játékosok egy csoportja a 70. percben megtámadta Fazekas Szilárd játékvezetőt, aki egyik asszisztensével menekülőre fogta, és elmondások szerint még az utcán is kergették.

 

Ezzel kapcsolatban Varga Zoltán kunbajai sportszakember véleményét is megismerhettük, aki szerint igazából szó nem volt kergetésről, egész egyszerűen csak a játékosok reklamálása miatt ijedt meg az egyébként hibát – hibára halmozó fiatal  játékvezető és fogta menekülőre a dolgot.

 

Korábbi cikkeink:

 

http://sugopart.hu/sport/az-utcan-is-kergettek-a-birot-kunbajan

 

http://sugopart.hu/sport/birokergetes-5-kunbajai-jatekjogat-fuggesztettek-fel

 

 

 

A bírók kergetéséről készült videó:

 

 

 

Az üggyel kapcsolatban megszületett a fegyelmi bizottság döntése. A kunbajai játékosok közül Stojan Pandurovicot 10 hónapra, Nagy Nimródot pedig 14 hónapra eltiltották minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Bélavári Attila 2 mérkőzéses eltiltást kapott, de mivel a játékjogát a többiekkel ellentétben korábban nem függesztették fel, így azóta a Csávoly és a Rém elleni találkozón pályára is léphetett, és a két meccsen összesen 3 gólt szerzett.  Igor Balunovicot viszont felmentették, így akár már vasárnap játszhata Dunafalva ellen. Rajtuk kívül  Varga Zoltán sportszakember 9 hónap eltiltást kapott minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Az eltiltásokat október 8-tól számolják.

 

Ezen kívül a Kunbajai SE  sportszervezetet mérkőzés rendezési jogát megvonták 3 hazai bajnoki mérkőzésre, 3 hazai mérkőzésükre szövetségi ellenőrt fognak  küldeni a klub költségére, valamint 100.000 Ft pénzbüntetésre, és 2000 Ft eljárási költség megfizetésére kötelezte az egyesületet a fegyelmi bizottság. A mérkőzést pedig 3 – 0-lal a Kisszállás javára írták jóvá.

 

A fegyelmi bizottság szerdai ülésén egyébként még egy játékos, a sükösdi Papp Árpád kapott hosszabb eltiltást a maga 10 bajnoki mérkőzésével, így nem csak a vasárnapi Érsekcsanád – Sükösd örökrangadót fogja kihagyni, hanem a tavaszi alapozásra is több ideje lesz.

 

 

 

 

 


hozzászólok