2024. 28. Hajnalka

Sport

Megint megelőznek minket?

24.hu | 2017. December 11. 18:53:50 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A 24.hu információja szerint már a héten a kormány elé kerül a Hosszú Katinka nevével fémjelzett úszóakadémia létrehozásáról szóló előterjesztés. A kormány továbbra is a csillebérci úttörőtábor helyén tervezi megépíteni a létesítményt.

 

Fotó 24.hu

 

Júniusban írta meg a 24.hu, hogy az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, a Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Már akkori cikkünkből kiderült, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. emberei azért kaptak felhatalmazást a Fidesz által korábban sokat támadott „főúttörővel” való megegyezésre, mert a drága budai ingatlanon egy Hosszú nevével fémjelzett úszóakadémia létesítését tervezi a kormány. Így egy két évtizede folyó bírósági eljárás zárult le.

A pereskedés gyors lezárása érdekében elég mélyen bele kellett nyúlni az állam zsebébe. Összesen csaknem másfél milliárd forintba került, hogy a fél Margitsziget nagyságú területet teljes egészében visszaszerezze az úttörőktől. Az MNV 350 milliót fizetett ki a csillebérci vadászházért, amely annak idején Rácz rokonsága vásárolt ki szembeötlően alacsony áron.

Úgy tudjuk, hogy az ingatlan vételára mellett kormányzati szinten további 7 milliárd forintot szánnak a beruházásra, a területen tanuszoda és egyéb sportingatlanok is lesznek.

 

 

 


hozzászólok