2024. 23. Béla

Sport

Legjobb nyolc közt a kosaras lányok!

Molnár Zoltán | 2017. Április 26. 22:18:06 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Vasárnap a régiós selejtezővel ért véget az alapszakasz, az U12-es kosárbajnokságban. A BNKK csapata az egy évvel korábbi U11-es eredményéhez hasonlóan, idén U12-ben is az országos legjobb nyolc közé került.

Ebben a korosztályban még együtt versenyeznek a fiú-, és lánycsapatok, de eredményeiket külön számolják. Az első négy forduló eredményei alapján a lányok a délkeleti régió felsőházába kerültek, ahol a szolnoki lányokat múlták felül két ízben is.  Legnagyobb felsőházi sikerük a Bajai Bácska legyőzése volt.

 

Az utolsó fordulóban rendezték meg a régiók legjobbjainak helyosztóját, a budapesti Tüskecsarnokban. Mivel mind a négy régióbajnok bekerült az országos legjobb nyolcba, így ez a torna leginkább az erőfelmérésről, és a presztizsről szólt. A sorsolás nem volt a legkedvezőbb bajai szemmel, mert a későbbi győztes Sopronnal kellett meccselni az elődöntőben. A lányok nagyot küzdöttek, és az utolsó percben sem adták fel, de kidomborodott a Sopron nagyobb tudása. A bronzéremért a Rátgéber Akadémiától kikapó Debrecennel kellett megmérkőzni. Sajnos nem sikerült hozni azt a fajta szoros, és koncentrált védekezést, illetve a higgadt támadójátékot, amit már sok meccsen megcsodálhattunk a lányoktól, így minimális, három pontos vereséget szenvedtek.

 

Ezzel együtt is azt kell mondani, hogy jó úton jár a csapat, szinte meccsről-meccsre látható a fejlődés a különböző játékelemekben, de az is biztos, hogy még sok munkája lesz Bődi Krisztiánnak, hisz jövőre már a serdülő bajnokságban pattogtatják a labdát, az egy évvel idősebbekkel együtt.

Addig viszont még hátra van az országos „döntő”, ami a hírek szerint a tavalyihoz hasonló jamboree lesz. A szövetség álláspontja szerint ebben a korosztályban még nem az eredmény a fontos, hanem a játék szeretete, ezért a csapatokat szétszedik, és a játékosokat vicces fantázianevű csapatokba osztják. Így a lányokat kicsit kiszakítják megszokott közegükből, idegen csapattársak közt találják magukat, és az is előfordul, hogy saját klubbéli csapattársaik ellen kell játszani.

 

 

A csapat tagjai: Angeli Réka, Balogh Eszter, Berencsi Csenge, Bődi Csenge, Bognár Petra, Farkas Lili, Harkányi Réka, Kalocsai Eszter, Kordé Bíborka, Kordé Zoé, Lövész Boglárka, Menyhért Petra, Purger Vivien, Riczman Daniella, Striegl Dorina, Tóth-Szécsényi Virág

Edző: Bődi Krisztián

 

A csapatnak ezúton is gratulálunk, és sok sikert kívánunk a jövőre nézve!


hozzászólok