2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Igazi focihangulat Sükösdön

Antal Tibor | 2017. November 12. 17:34:00 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Vasárnap több mint 800 néző volt kíváncsi a labdarúgó megyei II. osztály déli csoportjának rangadójára Sükösdön, ahol a helyi kedvencek az éllovas Géderlakot fogadták. Sokan jöttek Géderlakról, de Bajáról is és a környékbeli településekről. A találkozó pikantériája volt, hogy mind két gárdát egy NB I – es veterán irányítja játékosedzőként Zsók József, és Salamon Miklós személyében. Mindjárt a 4. percben Rozsi József bal oldali bombájával a hazaiak szereztek vezetést 1 – 0

 

A bal hátvéd Rozsi rúgta az első gólt

 

Ezt követően a vendégek kerültek mezőnyfölénybe, és két nagyobb helyzetet is kialakítottak, ám gól nem sikerült elérniük, így szünetre 1 – 0-ás hazai előnnyel vonulhattak a csapatok.

 

A góllövőlista vezetője, Kohány Gábor sem tudta feltörni a sükösdi reteszt

 

A második játékrészben is többet birtokolta a labdát a Géderlak,ám a sükösdiek voltak a veszélyesebbek kontráikkal, de ha nem kellett rohanniuk, akkor csak jegelték a labdát szokásos öreguras focijukkal. A 64 percben aztán a fiatal Bajnok Noel fűzte be a bal oldalon Salamont, a beadását követő kavarodásban pedig a hazaiak csapatkapitánya Tamás Károly keselyűként csapott le a lecsorgó labdára, és közelről a hálóba pofozta 2 – 0

 

Tamás Károly gólöröme

 

A hátralévő közel 30 percben már abszolút a hazaiak akarata érvényesült. rengeteg szögletet rúghatott a Géder, de ezek közül csak az utolsó 10 percben volt egy két veszélyes. A másik oldalon viszont Tamás Károly lövésénél bravúrra volt szüksége Varga Sándornak.

 

ez majdnem beakadt

 

Összességében a sokkal jobban küzdő, és helyzeteit jól kihasználó Sükösd megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és ezzel átvette a vezetést a tabellán. Az őszi bajnoki cím azonban még nem dőlt el. A Sükösd a harmadik helyezett Borotához utazik, míg a Géderlak a pillanatnyilag negyedik Dusnokot fogadja a záró fordulóban.

 

 

Edzői értékelések:

 

 

 

A forduló összes eredménye:

 

Kelebia – Katymár 5 – 1

Felsőszentiván – Mélykút 0 – 5

Bácsborsód – Hajós 4 – 3

Nemesnádudvar – Híd SC 11 – 0

Szeremle – Tompa 5 – 2

Dusnok – Érsekcsanád 1 – 0

Hercegszántó – Borota 0 – 5

Sükösd – Géderlak 2 – 0

 

A tabella állása

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

Volt mit, és kivel ünnepelni

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/pg/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1890504617656248

 

 

 

hozzászólok