2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Huzsvay Edit nyerte a Budapest Night Maratont

Antal Tibor | 2017. Augusztus 08. 07:55:00 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton este 4405-en választották az éjszakai városnézés egyik legkülönlegesebb formáját Budapesten, ugyanis ennyien indultak a különböző távokon, (7 km, 12 km, 21 km és 42 km-es szakaszokon) a IV. Budapest Night Maraton.  A bajai FuTeam SE csapatából többen is részt vettek az eseményen.

 

 A NIGHT RUN Budapest egyik legizgalmasabb futóeseménye. A várkert bazárnál felállított rajtkaputól 21.45 és 22.00 között szakaszosan indították a versenyzőket. A futóútvonal a Budai vár macskaköves utcáin, majd a Budai alsó rakparton át vezetett, a kivilágított hidak mellett. Forró nyáresti szellő, Európa egyik legszebb városának fényei, az Országház látványa a Duna illata, a rajt eufóriája, végül a célba érés öröme, felemelő élményt nyújtott.

 

Huzsvay Edit jobb oldalon Fotó: futas.maratonman.hu

 

 A verseny hajnali fél kettőig tartott. A legjobb maratonista a Futeam SE versenyzője Huzsvay Edit (idő: 3 óra 22 perc), férfiaknál Deli Gergely (2.52) volt. A leggyorsabb félmaratonista pedig Bor Katalin (1.28) és Nagy Péter (1.21).

 

Végeredmény:

https://www.evochip.hu/results/result.php?eventid=NightRun17HZt&category=n&timepoint=none&lang=hu&css=evochip.css&iframe=0&distance=42k&mobile=0&viewport=device-width&page=1

 

 Huzsvay Edit idei fő célja egyébként a legendás 246 km hosszú Spartathlon teljesítése lesz, melyet szeptember 29-én rendeznek meg a hagyományoknak megfelelően Athén és Spárta között. A héten pedig a Korinthosz nevű versenyen indul amely nevének némileg ellentmondva  Szekszárdról Bajáig vezet kis kerülőkkel, melynek versenytávja így 81 km.

hozzászólok