2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

www.index.hu | 2017. Március 01. 12:44:07 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A riói olimpián szerzett három aranyérme után Hosszú Katinka lett a legértékesebb magyar sportoló a Forbes magazin magyar kiadása által készített listán. 

 

Fotó:Huszti István  / Index)

 

A második helyre a címvédő olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áron került, akit az egyik legjobban eladható férfi sportolónak tart a lap, nemcsak a sportsikerei miatt, hanem intelligenciája és szerénysége okán is. 

A harmadik helyen a Rióban Hosszúhoz hasonlóan három aranyat szerző Kozák Danuta áll. Ő az a magyar sportoló, aki a legtöbbet kereste olimpiai szerepléseivel, legalábbis ami az állami győzelmi prémiumot illeti: eddig 169 millió forintot szerzett. 

 

A negyedik helyen a Veszprém válogatott kézilabdása, Nagy László található, majd Gyurta Dániel (5.) és Cseh László (6.) a további sorrend. A sikeres Eb-szereplés ellenére a legjobb helyezést elérő labdarúgó (Dzsudzsák Balázs) csak a nyolcadik lett.

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező, Babos Tímea még csak 23 éves, azonban már több mint hárommillió dollárt keresett, ezzel a tizenharmadik a listán. 

A huszonötös listára mindössze egy téli sportot űző bajnok került fel: a 21 éves Liu Shaolin Sándor, aki Magyarország első egyéni Eb-aranyérmét nyerte el gyorskorcsolyában, ő a huszonnegyedik. 

A lista úgy állt össze, hogy a sportolók tavalyi eredményeit pontozták és sportáganként súlyozták attól függően, hogy az adott sportágban milyen gyakran rendeznek világversenyt, illetve egy-egy sportban mennyi pénz mozog. Ezután egy ügynökséget és hirdetőket kérdeztek meg, hogy mennyi pénzt áldoznának egy sportolóra, így a hirdetői véleményekből és a sporteredményektől állt össze a végső eredmény. 

 

Forrás:www.index.hu

 


hozzászólok