2024. 28. Hajnalka

Sport

Gálos Viktor: ezüst Isztambulból

| 2014. Október 07. 15:32:48 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

INTERNATIONAL l XXIX . AHMET COMERT BOXING TOURNAMENT. TURKYE ISTANBUL.
 
2014. szeptember 8-13.
Több tucat ország több mint száz bokszolója léphetett a kötelek közé.
 
A Magyar válogatott Gálos Viktor 56 kg képviselte hazánkat. A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja sportolójának igazán nem kedvezett a sorsolás hiszen az első körben az Orosz válogatott büszkeségét kapta. . Nazrov Askerov személyében. Nem kis meglepetésre hatalmas csatában Gálos nagyon elverte az Oroszok  üdvöskéjét.
A  következő ellenfél a Török Riza Gunestekin  volt aki hatalmas hangorkán közepette vonult be a ringbe. 150 év ….. gondoltuk ….. aztán az első menetben Viktor hatalmas kiütéses győzelmet aratott. Érdekes hogy ezen a mérkőzésen is látszott az addigi pontozáson hogy az orosz pontozóbíró kicsit fúj ránk( előtte Oroszt vertünk ). .De hála az égnek Viktor nem bízta a véletlenre. .
A döntőben az Azerbajdzsán Kenan Huseyienin került terítékre. Gálos már az első menetben padlóra küldte Azeri ellenfelét.  Sajnos felkelt belőle de Viktor sima első menetet csinált. A második már szoros ki ki mérkőzés volt. A harmadikban pedig szintén Viktor jött ki győztesként. Aztán jött a meglepetés. Az Orosz pontozónál egy menetet sem nyert ,még azt sem amikor padlón volt az Azeri. Érdekes vagy bosszantó, esetleg csalás? Úgy látszik az első napi Orosz verést megtorolta végig. Nálunk Viktor nyert . Ahogy pedig én hívtam a Vodka Vili pedig szégyelje magát.
Sajnos a mi sportágunkban ahol pontozás van , lehet manipulálni és gusztustalan nem a sportághoz méltóan viselkedni.És még finoman fogalmaztam! Az ő pontozása miatt egy ponttal alul maradtunk ,ami érthetetlen és bosszantó is egyben hiszen  tudatosan lepontozta Viktort. NO FAIR PLAY bizonyára nincs tisztában a szó jelentésével  a tisztelt Orosz bíró Úr. Nazdravje!!  Viktor így ezüst éremmel zárta a törökországi világ versenyt. !
Következő állomás Finnország Tanpere lesz ami már ranglista verseny a közelgő Rió Olimpiára. De előtte Szatmári Petrával utazunk  15-én  Lengyelországba.
Gálos Tamás vezetőedző
Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE

hozzászólok