2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Ezüstérmes lett a Szekszárd

www.teol.hu | 2017. Május 06. 10:06:25 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Így örültek a lányok a hazai győztes meccs után Fotó:Theodorán Alexandra facebook oldala

 

Történelmi tettet hajtott végre az Atomerőmű KSC Szekszárd azzal, hogy bejutott az NB I A csoportos női kosárlabda  bajnokság döntőbe, és bár ott 3–1-es összesítéssel alulmaradt a címvédő UNIQA Sopronnal szemben, kijár a klub valamennyi játékosának és tagjának az elismérés. Ez számunkra azért is érdekes, hiszen a csapat kapitánya egy bajai lány Theodorán Alexandra, valamint a keret tagja még Bálint Réka és Maja Scekic is, aki korábban szintén a Bajai NKK játékosa volt.

 

Ács Rezső adja át az erre az alkalomra készült kancsót a KSC csapatkapitányának, Theodoreán Alexandrának Fotó: Mártonfai Dénes www.teol.hu

 

Ezért is határoztak úgy, megadják a módját annak, hogy a szurkolók is megünnepelhessék a saját bajnokaikat. Előzetesen a Béla király térre szervezték a ceremóniát, ám az időjárás közbeszólt, így végül a sportcsarnokban gyűltek össze a drukkerek. A közel 200 fanatikus a jól ismert „Büszkék vagyunk rátok!” és a „Zseljko, Zseljko!” rigmust skandálta. A 17 bajnoki győzelemről, valamint a rájátszásmérkőzésekről készült videó után az esemény főszereplői léptek színpadra.

 

Videó:

 

 

A csapattagokon és a szurkolókon kívül jelen volt Ács Rezső, Szekszárd város polgármestere is. – A szezon elején nem tudtuk, csak sejtettük és reméltük, hogy egy különleges idény áll előttünk. Szerencsére ez megtörtént, amihez mindenki rengeteget tett hozzá. Nemcsak a pályán, hanem a hátterben is hatalmas munka folyt azért, hogy a játékosok csak a saját feladatukra tudjanak koncentrálni – mondta a város első embere. – Kijelenthető, hogy ezzel a történelmi tettel Szekszárd felkerült a magyar kosárlabda térképére. Öröm volt látni, hogy meccsről meccsre egyre többen szurkoltak a helyszínen a csapatnak, s kialakult egy szurkolói mag, akik szintén sokat tettek hozzá a sikerhez. Most viszont a támogatókon a sor, hogy egyben tudják tartani ezt a keretet. Ha ez sikerül, akkor igen szép jövő előtt állhat a KSC Szekszárd. Azt kívánom, hogy a klub 30. születésnapját még ennél is fényesebb éremmel ünnepelhessük meg! – jegyezte meg Ács Rezső, hozzátéve, ez az ezüstmedál arannyal ér fel számukra, ezért a klub valamennyi tagjának egy-egy aranyérmet, valamint egy erre az alkalomra készült kerámiakancsót adott át.

A városvezető után Djokics Zseljko is megragadta a mikrofont. – A csapat nevében mondhatom, hogy nagyon örülök annak, hogy ilyen nagyszerű szurkolótábort sikerült felépítenünk. Remélem, hogy jövőre Euroliga-meccseken is meg tudjuk tölteni a sportcsarnokot, hiszen ezért dolgoztunk idén ilyen keményen. Ha egy kívánságom lehetne, azt kívánnám, hogy akik körülöttem állnak, ők jövőre is itt legyenek velem – jegyezte meg a KSC Szekszárd vezetőedzője.


hozzászólok