2024. 28. Hajnalka

Sport

Eltiltották a Sugóparti Híreknek nyilatkozó kalocsai edzőt

Antal Tibor | 2017. November 28. 17:22:33 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kolics János a baja elleni rangadón

 

A november 5-én a férfi kézilabda NB II dél – nyugati csoportjában lejátszott, és 28 – 28-as döntetlenre végződő Bajai KSE – Kalocsa KC mérkőzés után a vendégek trénere, Kolics János igen keményen fogalmazott a játékvezetéssel kapcsolatban. Többek közt ezeket mondta:

 

“Ellopott tőlünk a játékvezető 1 pontot. Ennyire elfogult rosszindulatú simlis játékvezetéssel az 50 éves pályafutásom  alatt ritkán találkoztam. Azt ilyenkor szeretném kitalálni, hogy ezeket az emberkéket mi motiválja, és miért kell minden egyes ítéletükkel az idegenben játszó csapatot súlytani.”

 

“Pofátlan simlis szar alakok voltak  Ezt nyugodtan írja le.”

 

Teljes cikkünk:

http://sugopart.hu/sport/kolics-janos-nem-szurkolok-ennek-a-bajanak

 

Nos, az ügynek lett folytatása, ugyanis a fegyelmi bizottság a nyilatkozat miatt elmarasztalta a trénert:

 

“A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Albizottsága Kolics János (1244, Kalocsai KC) hivatalos személlyel (edző) szemben indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi határozatot.
A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy eljárás alá vont a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 9. §-ába, szabályába ütköző, fegyelmi vétséget követett el, ezért őt a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004./III.12./ Korm. rendelet és az ezek alapján kiadott Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzata 13. § e) pontja alapján fegyelmi büntetésként valamennyi MKSZ, illetőleg területi szervei által rendezett kézilabda versenyrendszerre vonatkozó, 2018. február 28. napjáig történő eltiltással sújtja azzal, hogy büntetését fellebbezésre tekintet nélkül azonnal végrehajthatóvá nyilvánítja.”

 

 

 

Mint a Kalohirek internetes portálon megjelent, “Kolicsról köztudott, hogy már fél évszázada(!) a magyar  kézilabdázás nemes ügyéért dolgozik, de őt senki nem figyelmeztette arra, hogy 2017. szeptemberétől – lehet hogy a „sporikkal” kapcsolatos elmarasztaló események miatt –, a Fegyelmi Bizottság példát kell, hogy statuáljon. Természetesen a Kalocsai Kézilabda Club elnöksége, szakmai vezetése, tagsága és szurkolói nagy családja minden részletében elfogadja a „Mesterrel” kapcsolatban hozott szövetségi szankciókat, egyben kinyilatkoztatják, hogy Kalocsán továbbra is a magyar kézilabdázás nemes ügye a legfontosabb vezérlő elv. Ha a bajai meccs után bárkit is sérelem ért volna, azért Hartman János elnök úr személyében a KKC nagy családja a garancia, hogy az nem fog előfordulni a jövőben. A történtekért pedig az elnök mindenki nevében az érintettek elnézését kéri, és ezzel az üggyel kapcsolatos észrevételt lezártnak tekinti.”

 

 

 

 

 


hozzászólok