2024. 24. György

Sport

Elmarad a Bácska kupa

Antal Tibor | 2017. Január 27. 21:28:29 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Első alkalommal írták ki a Bácska kupa felkészülési labdarúgó tornát, melynek mérkőzéseit január 14-től február 19-ig játszották volna Baján a Petőfi – szigeti Rónai Sándor műfüves pályán. A remek ötletre 12 csapat nevezett, hiszen a téli időszakban szinte majd minden gárdának pályaproblémái vannak, és így az edzőmérkőzések lekötésével sem kellett volna bajlódni. Ráadásul az MLSZ Bács – Kiskun megyei igazgatósága is támogatta a tornát. Az időjárás azonban közbeszólt, ami valljuk meg nagyon ritka egy műfüves pályáknál. Az okokról Aranyos Dánielt, a pályát kezelő BSK 2013 Kft ügyvezetőjét kérdeztük.

 

 

– Január 13-án este leesett mintegy 10 cm hó, de igazából ennek még nem kellett volna problémának lennie. Másnap reggel el is kezdtük kézi érővel letakarítani a pályát a vonalak mentén, de nem tudtunk végezni vele, hiszen délelőtt 10 órától már az első mérkőzést kellett volna lejátszani. Így lefújtuk a teljes első fordulót, Azonban ekkora mennyiségű havat kézi erővel letúrni ráadásul gyorsan csak hatalmas összefogással lehetett volna, nagyobb gépek pedig nem mehetnek rá a műfűre, mert kárt okoznának benne. Másnapra már jöttek a nagy mínuszok és ráfagyott az egész a pályára. Nem emlékszek mikor volt utoljára ilyen tél, hogy tartósan ennyi ideig legyen a hőmérséklet -15 és  -5 fok között. Így nem tudtuk megrendezni múlt hét végén a második, és most sem fogjuk tudni a harmadikat. Sok csapatnak pedig nem kedvező az esetleges későbbi hétközi pótlás. Így ma beszéltem Losonczy Lászlóval, az MLSZ Bács-Kiskun megyei igazgatóságának elnökével, és úgy döntöttünk, hogy az idei Bácska kupa elmarad.

 

– Jövőre lesz kiírás?

 

– Terveink szerint igen. Most tárgyalok egy olyan kisméretű traktor beszerzéséről, amivel az ilyen esetekben gyorsan le lehet tisztítani a műfüvet, és akkor nem fordulhat elő hasonló eset, amire valljuk meg nem sok esély volt

 Még egyszer elnézést szeretnék kérni minden érintettől, nekem is nagyon kellemetlen, hogy így alakultak a dolgok.


hozzászólok