2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Egy álomutazás kapujában volt a BLSE U-9-es csapata!

| 2017. Április 15. 19:51:55 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szem nem maradt szárazon ezen a napon, az biztos!
Nagy volt a tét, hiszen az I. helyezett csapat részére egy utazás autóbusszal és belépővel a következő sztárcsapatok valamelyikének Bajnokok Ligája vagy bajnoki mérkőzésére: AC Milan, Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Bayern München, Arsenal, Chelsea, Juventus, Paris Saint Germain, Internazionale, AS Roma. – Kupa, érmek.

4 helyszínen összesen 28 csapat nevezett U-9 es korosztályban a kupára!
A BLSE a gyerekek fejlődése érdekében ezt a korosztályt is a számukra megfelelő versenyeztetésben részesíti! Színvonalas bajnokságban a Kölyökligában játszanak, ahol már a felsőház csapatai között vannak! Sajnos egy hétvégére esett a döntő és a Kölyökliga rájátszás, ezért már szombaton Budapesten voltunk és az UTE Akadémiával,a Ferencvárossal és a Szolnoki MÁV csapataival játszottunk kemény és szakmailag is a tudásuknak megfelelő meccseket,ahol nem találtunk legyőzőre!

A csapat vasárnap már a Voyage Kupán, Budafokon játszotta az országos döntőt! A selejtezők után a döntőben már csak a csoport győztesek jutottak be,így nagyon erős mezőny gyűlt össze 8 csapat részvételével! A srácok továbbra is jó felfogásban, sportszerűen és nagy elszántsággal játszottak!
Első meccsen egy nagyon jó és szimpatikus csapattal a Dalnoki Akadémiával játszottunk 1:1 es döntetlent.
Majd a Lábatlani Focisuli volt az ellenfelünk és magabiztosan nyertünk 6:0-ra.
Következett a 3. csoportmeccs ahol egy jó képességű Pestszentimrét győztünk le 2:0 –ra.
Így az elődöntőben az a Szanda Focisuli várt ránk, aki az UTE Akadémiát verte a csoportjában! Kaptunk egy gólt már a meccs elején, de a csapat egységének és nagy akarásának köszönhetően, sikerült megfordítani és megnyerni az elődöntőt 3:1 re!!!
Döntőben az UTE Labdarúgó Akadémia volt ismét az ellenfelünk, akik (2 vereséggel is bekerültek a döntőbe) nagyon jó játékerőt képviselnek és szombaton már megmérkőztünk velük a Kölyökligában is, ahol 2:2 lett a vége! Nagy küzdelmet és színvonalas meccset hozott a döntő és gól nélküli 0:0 lett a vége! Így 3-3 büntető következett! Mi az első 2 őt berúgtuk, míg ők csak 1-et, így ha a 3.-at sikerül berúgni nekünk akkor a mi csapatunk utazik valamelyik BL meccsre! Sajnos nem sikerült értékesíteni ellenben az UTE berúgta és folytatódott sorozat! Mi következtünk a 4. büntetővel, amit be is rúgtunk, de az egész nap folyamán gyengén teljesítő és látványosan ( nem titkolva) vidéki csapatokkal nem szimpatizáló játékvezető újra rúgatott indoklás nélkül! Ezt látva az egész csarnok a hajrá Bajától volt hangos, ami megható érzés volt játékosnak, szülőnek, edzőnek egyaránt! Ahogy ilyenkor lenni szokott, az újbóli büntetőnk kimaradt az UTE viszont berúgta! Ezzel egy világ dőlt össze a gyerekeinkben, mert tudták, hogy egy álomutazás kapujában voltak!
Dráma volt !!!! Mi sírtunk ők örültek ! Látva, hogy a gyerekeink mennyire összetörtek, a csapatunknak drukkoló idegen szülők is megkönnyezték ezt a végjátékot! Több kolléga és más csapatokhoz tartozó szülő is odajött gratulálni és vigasztalni a gyerekeket, szülőket és persze minket edzőket is, hogy ne csüggedjünk, mi vagyunk a győztesek, mert ezen a napon mi voltunk a jobb csapat!

10 meccset játszottunk az egész torna folyamán veretlenül akadémiák és focisulik ellen, ami nem kis teljesítmény!
Nagyon büszke vagyok a csapat minden tagjára!!!

Neves kollégák is elismerően nyilatkoztak a csapatunkról és a BLSE utánpótlásról is, hiszen ismeretlen kis csapatként küzdöttük föl magunkat az U-8 és az U-9-es korosztály országos elitjébe!

Jó volt bajainak lenni és büszkén átvenni a II. helyért járó kupát és érmeket!
Külön öröm, hogy a döntő gólkirálya Mándity Márkó lett a BLSE játékosa!

Gratulálok a csapat minden játékosának a két napos helytállásért !!!!

Köszönöm ezt a csodálatos élményt srácok!

Hajrá BLSE U-9!

 

Edző: Csengő Lajos – Csengő Tamás

Ahogy a szülő látta: Csipak Zsolt
Sziasztok hősök. A képeket többször megcsodálva, újra átélve a pillanatokat, csak annyit mondhatok nektek, hogy köszönöm.
Szülőként köszönöm az élményt, köszönöm a hozzáállást, köszönöm a kitartást. A hétvégén egy csodát alkottatok. A két nap két különböző tornán az ország elit klubjaival, akadémiájaival játszottatok. Legyőzőre nem akadtatok. Egy nagy álom kapujában – túl a nyolcadik csatátokon – csak egy hajszál választott el a végső sikertől, az álomutazástól… Ne szomorkodjatok. Mi szülők se tesszük. Pár év múlva majd tanulni fogtok egy maroknyi – 300 fős – görög hadseregről, akik hősies csatában megállítottak egy több ezres hadsereget. Tudjuk, látjuk és átéltük veletek újra ezt a képzeletbeli ütközetet. Köszönöm nektek és az edzőtöknek – Csengő Lajosnak -ezt az élményt.
Kis csapat vagytok kis lehetőséggel, de a szívetek az országban az egyik legnagyobb. Én 9 évesen kezdtem el focizni. Ti most 9 évesem már annyi kupát és érmet szereztetek, mint mások egész életükben. Legyetek rá büszkék. A focista álmaitokat ne adjátok fel, mert kell még a magyar válogatottba – Bajáról – egy pár Hangya Szilveszter.

Egy boldog szülő


hozzászólok