2024. 19. Emma

Sport

Bírókergetés: 4 kunbajai játékjogát függesztették fel

Antal Tibor | 2017. Október 16. 22:43:30 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint múlt héten beszámoltunk róla, a megyei III. osztályú labdarúgó bajnokság déli csoportjában október 8-án lejátszott Kunbaja – Kisszállás találkozó félbeszakadt, ugyanis a hazai játékosok egy csoportja a 70. percben megtámadta Fazekas Szilárd játékvezetőt, aki egyik asszisztensével menekülőre fogta, és még az utcán is kergették.

 

Korábbi cikkünk:

http://sugopart.hu/sport/az-utcan-is-kergettek-a-birot-kunbajan

 

Nos, az ügynek természetesen lett folytatása. Az MLSZ Bács – Kiskun megyei igazgatóságának múlt szerdai fegyelmi ülésén három kunbajai játékos: Stojan Pandurevic, Igor Balunovic, Nagy Nimród játékjogát felfüggesztették, és beidézték őket a fegyelmi bizottság október 25-i ülésére. Rajtuk kívül Bélavári Attilát is beidézték, de az ő játékjogát nem függesztették fel. A játékosokon kívül Varga Zoltán sportszakember sporttevékenységéhez folytatásához való jogát is felfüggesztették, és őt is beidézték október  25-re. Egyben a fegyelmi bizottság elnöke a Kunbajai SE sportszervezettel szemben a fegyelmi eljárást elrendelte.

 

A videó a kergetésről:

 

 

A Kunbaja egyébként felfüggesztett játékosait nélkülözve a hétvégén 3 – 1-es vereséget szenvedett Csávolyon.

 

Frissítés:

Korábban 4 játékos felfóggesztéséről írtunk, de mint javításra került Bélavári Attilát csak beidézték október 25-re.

Ez mllett cikkünk kapcsán az eltiltott sportszakember Varga Zoltán is elküldte ő hogyan látta az esetet:

 

Tisztelt labdarúgást szerető és a labdarúgásban tevékenyen résztvevő sporttársaim!

A félreértések elkerülése és a média által keltett felhajtás miatt szeretnék mindenkit első kézből tájékoztatni a Kunbaja – Kisszállás megyei III. o. mérkőzésen történetéről a teljesség igénye nélkül.
Fazekas Szilárd játékvezető és Halupa Bence 1 – es partjelző ténykedéséről. Saját és a vendég csapat játékosai szerint is egy játékvezetésre alkalmatlan párost alkottak, ami a 2-es partjelzőről már nem mondható el. Játékvezetése tele volt hibával amit mindkét fél játékosai folyamatosan jeleztek neki, sajnos tele volt fordított ítéleteket, ami a játékosokat csak hergelte. Sárgalapos belépők után, még sokszor a síp sem szólalt meg, amit a játékosok nehezményeztek mindkét oldalról. Az ún. bíró zavarásról azt szeretném megjegyezni, hogy NEM VOLT, mint a videón is látszik. Mikor a 70.percben a spori egy becsúszást súlyos szabálytalanságnak minősített, ezért egyből piros lapot mutatott fel a kunbajai játékosnak. Ekkor a hazai játékosok felé futottak hogy reklamáljanak, a spori sarkon fordult, átugrott a korláton és sprintelni kezdett a kövesúton. Amikor ezt látta az 1-es partjelző, hogy kollégája mit csinál, akkor elég jó fáziskéséssel leutánozta és utána eredt. Eközben a 2-es partjelző összetekerte a zászlót és beballagott az öltözőbe, senkitől sem zavartatva.
Tisztelettel kérdezem sporttársaimtól, melyik bírónak nem reklamálnak a játékosok egy piros lap vagy 1 megítélt 11-es után, de még egyet sem láttunk, hogy ne tudott volna rendet tenni különböző színű lapok felmutatásával?!
Egy rendező ment utánuk és mikor sikerült megállítani őket, hogy ő rendező, akkor megláttak egy kerékpárost, aki jelzem nem volt a meccsen, ismét futásnak eredtek “jön egy biciklis” felkiáltással. Ezután befutottak egy családi ház nyitott kapuján, egészen a kertbe a rendező elmondása szerint és onnan rendőrt hívtak.
Volt a mérkőzésen játékvezetői ellenőr is, aki a meccs megszakítása után tett egy olyan kijelentést, hogy “én is láttam, de sajnos védenem kell őket, mert nincs elég játékvezető a megyében. 16-17 évesekkel is kell már dolgoznunk élesben sajnos, mert a tapasztalt játékvezető egyre kevesebb.”
A többit tudják, 3 játékost azonnal tárgyalás nélkül felfüggesztettek, 1 játékos ügye még tisztázatlan, de még hétvégén játszhat. A fegyelmi tárgyalás október 25-én lesz, addig természetesen engem is felfüggesztettek. Igaz reklamáltam a kispadról, amit nem kellett volna és valószínűleg azt sem, hogy a partjelző által megítélt tizenegyesnél, a kispadot elhagyva a játékosainkat próbáltam elküldeni a partjelzőtől minél hamarabb nehogy még plusz lapokat kapjanak.
Kb. nagyvonalakban ennyi történt Kunbaján, mindenféle igazság elferdítése nélkül.


Tisztelettel minden sportbarátnak!

 

 

A borítókép illusztráció! Fotó:pestmegyeifoci.hu


hozzászólok