2024. 28. Hajnalka

Sport

Bajai Péter: Faldum Gábor folytatja jó szereplését

Lőrinczi Csaba | 2015. Május 23. 07:54:55 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

rio-olimpia-2016

Félidejéhez érkezett a triatlon olimpiai kvalifikációs időszak. Nagyjából egy éve, tavaly májusban, Yokohamában kezdődött a kvalifikációs pontok gyűjtése. Az előző bejegyzésekhez hasonlóan nézzük, hogyan áll Faldum Gábor egy versennyel a félidőn túl és hogyan változott a poziciója Abu Dhabi óta. A második év első pontszerzési lehetőségén Gábor 23. helyen végzett Yokohamában és ezzel 162 pontot adva az első évi teljesitményéhez jelenleg 1545 ponttal a ranglista 37. helyét birtokolja, és az olimpiai szimuláció szerint az 55 fős riói mezőnyből jelenleg szintén a 37. helyen áll.

20150518-Faldum-Yokohama

A ranglista alapján jelenleg az utolsó olimpiai indulást érő helyhez 1126 pont kell, tehát továbbra is folytatja jó szereplését és tartja stabil pozicióját a Rióig vezető úton. A második évben 7 pontszerzése lehet (amiből egy már megvan), valamint az első év 2 leggyengébb pontja cserélhető. Folytatás Londonban, szintén világbajnoki futammal, május utolsó hétvégéjén a Hyde Parkban.

Addig is kövessétek, like-oljátok Gábor új sportolói oldalát a Facebookon, versenybeszámolókkal fényképekkel meg még ki tudja mivel mással: https://www.facebook.com/gaborfaldumtriathlete

Forrás: www.mogyitriatlon.hu

hozzászólok