2024. 25. Márk

Sport

Baja lovasa nyerte a kaposvári vágtát

hirado.hu | 2017. Augusztus 28. 12:38:57 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Baja lovasa nyerte a kaposvári vágtát. 13 lovas indult az idei Nemzeti Vágta utolsó előfutamán. A döntőbe Kaposvár, Buzsák és Bálványos települések lovasai jutottak még be. A ma véget ért előfutammal teljessé vált a Nemzeti Vágta mezőnye. A versenyt szeptember harmadik hétvégéjén rendezik a budapesti Hősök terén – hangzott el a Híradóban.

Huszárok tisztelegtek a kaposvári futam felvonulásán. Ezzel vette kezdetét az utolsó előfutam, ahol 13 lovas mérte össze az erejét. A lovasoknak két kört kellett teljesíteniük a pályán. A négy előfutam után végül a döntőbe Kaposvár, Buzsák, Bálványos és Baja lovasa jutott be.

 

Németh János bal oldalt Fotó:Bán Dóra, facebook

 

A futamok között számos program várta a családokat. A legnagyobb sikere az állatsimogatónak volt. A gyermekprogramokon kívül pedig lovas ügyességi verseny és hagyományok udvara is várta a családokat. A legtöbben mégis a döntő futamot várták.

A rendkívül szoros küzdelemben végül Baja település lovasa Mennydörgés nevű lovával futott be elsőként.

Németh János boldogan vette át a díjat, ő képviselheti Somogyot a Nemzeti Vágtán. Azt mondta, a sikere a szerencsének is köszönhető mert nagyon erős volt a mezőny. A budapesti döntőben már van rutinja.

A 10 éves fennállását ünneplő Nemzeti Vágta idén 16 helyszínen szervezett előfutamokat.


hozzászólok