2024. 19. Emma

Sport

A Kis Dankó nyerte a jubileumi La Copa-t!

Sereg Róbert | 2017. Január 16. 13:22:06 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az elmúlt hétvégén immár 10. alkalommal rendezték meg a La Copa di Bácsbokod teremlabdarúgó tornát a bácsbokodi sportcsarnokban. A benevezett 20 csapatot öt négyes csoportra osztották, ahonnan az első két helyezett jutott tovább. A végső győzelmet végül a szekszárdi Kis Dankó szerezte meg, de lássuk a főszervező Sereg Róbert összefoglalóját.

 

A torna legjobb kapusa: Dobra Richárd (Kis Dankó)

 

 A csoport
 
A kapus nélkül kezdő bajai All-in 2 gólos hátrányba került a fiatal bácsalmási Ultrákkal szemben, de idővel a portásuk megérkezett, fordítani tudtak, végül 1 gólos győzelmet szereztek, All-in – Ultra 4-3.
A 16-17 éves bajai utánpótlás csikó csapat, az Urbán Optika parádésan mutatkozott be a La Copa-n! A szintén bajai Nyisztor Darut meglepték, egy gólos előnyüket szépen őrizték, majd egy gyors kontrából, három az egyben helyzetben biztosították be a győzelmüket, Urbán Optika – Nyisztor Daru 2-0.
A vereség után talpra állt a Nyisztor Daru, és küzdelmes meccsen búcsúztatta a fiatal Ultrákat, Nyisztor Daru – Ultra 3-0.
A két győztes csatáján az All-in sima győzelmet aratott az Urbán Optika felett, All-in – Urbán Optika 5-1.
A fiatal csapatok meccsén vezetést szerzett a Bácsalmás, de fordított a Baja és 6 ponttal várta a záró kört, Urbán Optika – Ultra 2-1.
A csoportzáró találkozón fordulatos összecsapáson a Nyisztor Daru legyőzte az All-int, Nyisztor Daru – All-in 4-2. A három 6 pontos csapat között a gólarány döntött, az All-in több rúgott góllal lett csoportgyőztes a Nyisztor Daru előtt, az Urbán Optika 6 ponttal, de mínusz 1-es gólaránnyal kiesett.
 
All in
 
B csoport
 
A bácsbokodi Ruform kitűnő helyzetkihasználással sima győzelmet aratott a csávolyi Pitbull felett, Ruform – Pitbull 4-0.
A bajai Csontdaráló a félidőig tudta tartani a lépést a bácsbokodi Casanovával, az első játékrész fordulatosan alakult. Térfélcsere után a Casanova behúzta a meccset, Casanova – Csontdaráló 4-2.
A jó erőkből álló bajaiak nem tudtak csapatként focizni, a szemfüles Ruform pedig kihasználta ezt, két távoli lövéssel 2 gólos előnyhöz jutottak, kivédekezték és továbbjutottak. Ruform – Csontdaráló 2-0.
A fiatal és tartalékos Pitbull nem tudta felvenni a versenyt a Casanovával szemben, Casanova – Pitbull 5-1.
A két 6 pontos csapat találkozóján sokáig 0-0-át mutatott az eredménykijelző, de beigazolódott a papírforma, a Casanova csoportgyőztesként, a Ruform csoport másodikként jutott tovább, Casanova – Ruform 3-0.
A két kiesett csapatok csatáján a bajaiak gólfesztivált rendeztek a teljesen szétesett csávolyiak ellen, Csontdaráló – Pitbull 7-0.
 
A torna legjobb védekező játékos: Princz Gilbert (Casanova)
 
 
C csoport
 
A tompai srácok éles meccsen győzték le a fiatal bátaszékieket, Szupercsillagharcosok – Unknown 3-1.
Szoros összecsapást hozott a helyi Joga Bonito és a bajai Kohány Brigád találkozója, nem bírtak egymással a csapatok, Joga Bonito – Kohány Brigád 1-1.
És máris jött egy meglepetés, hiszen a jó erőkből álló bajaiakat a lendületesen játszó bátaszékiek mattolták, Unknown – Kohány Brigád 3-1.
Minimális győzelemmel, de életben tartotta továbbjutási esélyeit a bokodi brigád, Joga Bonito – Szupercsillagharcosok 2-1. Nagyon kiegyenlített volt ez a csoport, nem bírt egymással a jól játszó kupa újonc és a Joga Bonito, a döntetlennel továbbjutott a bokodi csapat, Joga Bonito – Unknown 1-1.
Az utolsó meccs előtt még mind a 4 csapatnak maradt továbbjutási esélye, a tompaiak szervezettebb játékkal, magabiztos győzelemmel juttatták tovább saját magukat, a bajaiak a végére már feladták a küzdelmet, Szupercsillagharcosok – Kohány Brigád 3-0.
 
Unknown
 
 
D csoport
 
A házigazda Frankcity és bajai tavalyi La Copa ezüstérmes FC Sivass nagyon jó meccset játszott egymással, tipikus ikszes derbi volt, Frankcity – FC Sivass 1-1.
A fiatal Extra jóval esélyesebbként lépett pályára a helyi LST-vel szemben, sokáig úgy nézett ki, meglepetés eredmény fog születni, de 4 perccel a meccs vége előtt meglőtték a győztes gólt, Extra – LST 1-0.
Küzdelmes találkozón a helyi Frankcity 2 gólos előnyre tett szert, későn ébredt az Extra, Frankcity – Extra 2-1.
Esélyeshez méltón 2 góllal vezettek a bajaiak, de feltámadtak a bokodiak és a torna egyik meglepetés eredményét szolgáltatták, hiszen döntetlenre hozták a találkozót, FC Sivass – LST 2-2.
Félidőben még vezetett a megtáltosodott LST, de megrázta magát a Frankcity és nagyobb arányú győzelemmel lett csoportelső, Frankcity – LST 7-2.
A 3 pontos Extra és a 2 pontos FC Sivass összecsapásán egyértelmű volt a képlet, ezt a Sivass oldotta meg jobban, győzelmükkel továbbjutottak, FC Sivass – Extra 2-0.
 
 
FC Sivass
 
E csoport
 
A kérések és a távolságok miatt egyértelműen ez volt a torna halál csoportja. A címvédő bajaiak és a 2 évvel korábbi La Copa győztes szekszárdiak csatáján több ziccert hagyott ki a Kis Dankó, így a döntetlen miatt ők bosszankodhattak, Nyerőmű – Kis Dankó 0-0.
A korábbi La Copa győztes pécsiek és a jó erőkből álló bátaszékiek összecsapásán potyogtak a gólok, de egyenlő arányban, így ők is döntetlennel nyitottak, Csofém FC – Reál Élelmiszer 2-2.
Kitűnő meccsen a bajaiak egyetlen góllal tudtak nyerni, Nyerőmű – Csofém FC 1-0.
Szintén szuper jó derbit hozott a tolna megyei csapatok csatája, amelyen éles küzdelemben a szekszárdiak tudtak győzni, Kis Dankó – Reál Élelmiszer 2-0.
A bátaszékiek szerezték meg a vezetést, amit Haász Tamás egyenlített ki: a saját kapujából dobta át az ellenfél ketrecébe a labdát! 2-2-nél elléptek a bajaiak, a bátaszékieknek a vészkapus verzió balul sült el, így vereséget szenvedtek, Nyerőmű – Reál Élelmiszer 5-2.
Nehéz feladatnak tűnt a pécsieknek a továbbjutás kiharcolása, de volt rá esély. A Kis Dankó viszont fokozatosan lendült játékba, a harmadik meccsükön is jól játszottak, 2 góllal vezettek, a Csofém erejéből már csak a szépítésre futotta, Kis Dankó – Csofém FC 2-1.
 
A torna legtehetségesebb játékosa (21 év alatt): Haász T. Bertold (Nyerőmű)
 
 
Középdöntők
 
A második helyezettek csatáján a Ruform az ellenfél kapujára teljesen veszélytelen maradt, a Sivass mérsékelt teljesítménnyel jutott a negyeddöntőbe, FC Sivass – Ruform 2-0.
Megszerezte a vezetést a bokodi csapat, de fordítottak a bajaiak, Nyisztor Daru – Joga Bonito 3-1.
 
A Nyisztor daru végül harmadikként zárt
 
Negyeddöntők
 
Kétszer vezetett a Casanova, kétszer egyenlített az All-in. Döntetlennel zárult a csatájuk, így jöhetett a hetes párbaj. Az első bajai rúgó a kapufát találta el, a Casanovás nem hibázott. A második All-in büntető is kimaradt, kaput sem talált a lövés, a Casanova másodszor sem hibázott, így elődöntős lett. Casanova – All-in 2-2, hetesekkel: 2-0.
A tavalyi La Copa döntő párosítása a negyeddöntőben ismétlődött meg. A bajaiak csatáján ismét a Nyerőmű diadalmaskodott, Nyerőmű – FC Sivass 4-1.
A meccs előtt megfogyatkoztak a tompaiak, a szekszárdiak pedig nagyon meggyőző produkciót nyújtottak, Kis Dankó – Szupercsillagharcosok 5-0.
A házigazda Frankcity csalódást keltő teljesítményt mutatott, a sorozatos hibákra pedig lecsapott és kihasználta a Nyisztor Daru, így teljesen megérdemelten lettek elődöntősek a bajaiak, Nyisztor Daru – Frankcity 4-2.
 
Szöllősi Tamás díj – a torna legszebb gólja: Ujházi Zsolt (Frankcity)
 
 
Elődöntők
 
Az első elődöntőben nem várt eredmény született, a Nyerőmű nem tudta hozni a megszokott, jó játékát, a Casanova viszont nagyon élt, így nagyon simává vált az összecsapás, Casanova – Nyerőmű 7-2.
A másik elődöntő viszont a vártnál szorosabb összecsapást hozott. Nagyon jól tartotta magát a Nyisztor Daru, a Kis Dankó nehezen, de bepréselt egy gólt, Kis Dankó – Nyisztor Daru 1-0.
 
A torna gólkirálya: Szentes Krisztián (Nyisztor Daru)
 
 
Harmadik helyért
 
A bronz csatára a Nyerőműnek már nem maradt mérvadó ereje, a Nyisztor Daru jó játékkal, magabiztos győzelemmel lett bronzérmes, Nyisztor Daru – Nyerőmű 3-0.
 
A Casanovának be kellett érnie ezüsttel
 
Döntő
 
A torna két legjobb csapata tavaly a negyeddöntőben már találkozott egymással, akkor a Casanova 6-2-re győzte le a Kis Dankót. Szikrázó összecsapást, magas színvonalú játékot hozott a döntő. A második félidőben fokozatosan került fölénybe a Kis Dankó, a Casanova egyre nehezebben tudta tartani a szekszárdi rohamokat, a Kis Dankó 1 percen belül kétszer is létszámfölényes helyzetbe került, de mindkettő ziccerét kihagyta. Majd a jobb szélről éles szögből a hosszú felsőbe bombázott góllal szerezte meg a vezetést a Kis Dankó! Támadott a Casanova, de átütő erő nem volt az akcióikban, a Kis Dankó pedig tudatos játékkal megőrizte az előnyét, Kis Dankó – Casanova 1-0. A bokodi sikercsapat továbbra sem tud La Copa-t nyerni, a Kis Dankó viszont 2015 után újra a dobogó legtetején végzett. Meggyőző teljesítménnyel, veretlenül, egyetlen kapott góllal nyerték meg a tornát.
 
A kupagyőztes Kis Dankó
 
Egyéni díjazottak
 
 
A torna gólkirálya: Szentes Krisztián (Nyisztor Daru) 3 góllal
A torna legtehetségesebb játékosa (21 év alatt): Haász T. Bertold (Nyerőmű)
A torna legjobb kapusa: Dobra Richárd (Kis Dankó)
A torna legjobb játékosa: Calka Sebastian (Kis Dankó)
A torna legjobb védekező játékos: Princz Gilbert (Casanova)
Szöllősi Tamás díj – a torna legszebb gólja: Ujházi Zsolt (Frankcity – a félpályánál vette le a labdát és kapásból lőtte a bal felsőbe)
 
Calka Sebastian, a torna legjjobb játékosa
 
A torna sportszerűen zajlott le, egyetlen piros lapot sem mutattak fel a bírók. A bokasérülést szenvedett Fabók Krisztiánnak gyors felgyógyulást kívánunk! Köszönetet szeretnénk mondani a Bácsbokodi Önkormányzatnak a torna nagymértékű támogatásáért! Köszönetet szeretnénk mondani a Bácsbokodi Mini ABC-nek a győztes csapat díjazásáért! Köszönetet szeretnénk mondani a Bajai Malom Étterem és Bowling Clubnak az egyéni díjazott játékosok szponzorálásáért!

 

 


hozzászólok