2024. 19. Emma

Magazin

Bajai halászlé Aquincumban

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete | 2017. Március 29. 17:16:58 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nem tudjuk, hogy a Duna mentén hajdan állomásozó római polgárok milyen hallevest ehettek, de azt igen, hogy kései utódaik, az Aquincum-Csillaghegyi halkedvelők 2017. március 25-én szombaton igen jól sikerült bajai halászlét kóstolhattak.

A Víz Napjáról a Budapest Csillaghegyi Közösségi Ház többek között úgy kívánt megemlékezni, hogy Bajáról invitáltak meg egy halfőző brigádot.

 

 

 A Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete örömmel tett eleget a felkérésnek. A Péter András, Göldner Tibor (és fia Dávid) valamint Szentiványi Gábor alkotta csapat három nagy bográcsban, fél-fél órás “fáziseltolódással” készítette el a Bajáról vitt halból és alapanyagokból készült ízletes halászlét, amit közel 120 ember kóstolhatott meg az este során.

 

 

 Az érdeklődők bográcsközeli tájékoztatást kaptak az igazi halászlé titkáról, sőt jó páran már a kóstolás fázisában véleményt alkothattak az ízharmónia fontosságáról. A halászlé mellet a várost is népszerűsítő esemény során sokan jelezték, hogy még az idén sort kerítenek egy bajai látogatásra.

 

 

A rendezvényről összeállítást készített az Óbudai Televízió, így vélhetően még ezer év múlva is dokumentáltan emlékezni fognak, hogy milyen volt Aquincumban a bajai halászlé.

 

                                       Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete

hozzászólok