2024. 20. Konrád, Tivadar

Magazin

Bajai halászlé a Budapesti Halfesztiválon

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete | 2017. Feburár 15. 13:21:04 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Február 11-én, szombaton immár ötödik alkalommal rendezték meg  a korábbinál nagyobb területen a  Városligetben, a Budapesti halfesztivált. A fesztiválon a nemrég hivatalosan is bejegyzett Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete (BHBE) képviselte városunkat. A szervezőkkel egyeztetve idén, a Hungarikummá vált bajai halászlé elkészítésének bemutatása volt a célunk.

 

 Fotók: Ádám Péter facebook oldala

 

A Horváth László, Göldner Tibor, Forschner Rudolf és Szentiványi Gábor alkotta csapat 20 kiló pontyból 3 bográcsban “fázis-eltolódással” főzte a halászlét, így egymás után háromszor tudtuk elmagyarázni és bemutatni a szépszámú, változó összetételű érdeklődőknek a bajai halászlé elkészítésének módját. A lelkes “tanulók” közül a legkitartóbbakat meghívtuk a bajai asztalhoz, ahol is a “halászlé próbája az evés” jelszó alapján meggyőződhettek arról, hogy tényleg a BAJAI az igazi.

 

 

 

A kiosztott, kb. 60 adag friss halászlé révén új híveket szereztünk az ország több tájáról (volt, aki egy üveg szatmári szilvapálinkával köszönte meg a vendéglátást), de a Felvidéktől Erdélyig voltak kárpát-medencei magyar látogatóink, sőt, brit, amerikai és francia turisták is sűrűn hálálkodtak a magyaros vendéglátásért, és jegyezték meg maguknak örökre Baja helyét a világtérképen.

Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete


hozzászólok